
Στην τελική ευθεία – όπως όλα δείχνουν – εισέρχεται η συμφωνία συγχώνευσης διά απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group που θα δημιουργήσει μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία για τα ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συμφωνία που επήλθε για την αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς των δανείων που έχει η ΑΝΕΚ στην Alpha Bank αναμένεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) των δύο τραπεζών.
Στη συνέχεια τα διοικητικά συμβούλια των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων. Σημειώνεται ότι κυρίαρχο μετοχικό ρόλο και στις δύο εταιρείες διαδραματίζει άμεσα και έμμεσα η Τράπεζα Πειραιώς.
Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση της Attica και έχει τεθεί υπόψη των πιστωτών προβλέπει σημαντικό «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων της ΑΝΕΚ, όχι όμως και των οφειλών της εταιρείας προς τρίτους προμηθευτές.
Πηγές κοντά στην υπόθεση εκτιμούν ότι οι εξελίξεις από τούδε και στο εξής θα πρέπει να είναι γρήγορες δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο ακτοπλοϊκός κλάδος στη χειμερινή περίοδο που έχει επίπτωση στη ρευστότητα των εταιρειών.
Με την απόκτηση της ΑΝΕΚ ο όμιλος Attica Group θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μεταξύ όλων των ακτοπλοϊκών ομίλων αναφορικά με τη δυνατότητα διακίνησης επιβατών (πάνω από 49.000), στην τρίτη θέση με όρους μεταφορικής ικανότητας οχημάτων (με περισσότερα από 40.000 lane meters) και στην τέταρτη θέση από την άποψη μεγέθους του στόλου.


Latest News

Speed Runner Jet: Σοκάρουν οι εικόνες με τους ναυτικούς να πέφτουν στη θάλασσα
Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση δύο μελών του πληρώματος του πλοίου Speed Runner Jet στη θάλασσα είδε το φως της δημοσιότητας.

Σχέδια για αγορά σύγχρονων πλοίων από την Attica Group – Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
Η εταιρεία θα προχωρήσει και στην πρόσληψη συμβούλου που θα εξετάσει τα μέτρα λειτουργίας και θα προτείνει αλλαγές

Παραλίγο νέα τραγωδία στην ακτοπλοΐα - Τραυματίες δύο ναύτες
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο - οι οποίες απαγορεύονται

Απεργία την Πέμπτη στα πλοία - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια
Ποια ναυτεργατικά σωματεία και ποια Εργατικά Κέντρα έχουν κηρύξει απεργία

Αύξηση τζίρου της ΑΝΕΚ στο εξάμηνο - Στα 81,9 εκατ. ευρώ
Αρνητικά κατά € 91,9 εκατ. τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στις 30.06.2023

Attica μετά το θάνατο του Αντώνη: Ανακαλεί «bonus», προσλαμβάνει σύμβουλο εξυγίανσης
Η εταιρεία θα προσλάβει την εταιρεία συμβούλων McKinsey για να ερευνήσει, ελέγξει και τελικά να προτείνει μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του στόλου της

Blue Horizon: Ηχητικά ντοκουμέντα «καίνε» το πλήρωμα για τη δολοφονία του Αντώνη
Όπως αποκαλύπτεται, ο καπετάνιος έβλεπε τα πάντα στον καταπέλτη από τα μόνιτορ ενώ ο ίδιος, λίγη ώρα μετά, φέρεται να κατευθύνει τα μέλη του πληρώματος για τις καταθέσεις που θα δώσουν.

Νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΕΝ ο Διονύσης Θεοδωράτος
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον κ. Πασχάλη για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του στον Σύνδεσμο

Νεκρώνουν τα λιμάνια την Τετάρτη για τη δολοφονία στο Blue Horizon
Το υγιές κομμάτι του ναυτεργατικού κόσμου θέτει ως πρωταρχικό σκοπό και μέλημά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

Attica Group: Νέος CEO και Αναπληρωτής Πρόεδρος ο Παναγιώτης Δίκαιος
Το διοικητικό συμβούλιο της Attica Group ανασυγκροτήθηκε