Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με το μοτίβο των καταλυτών να παραμένει μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων και της αναμονής των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που πρόκειται να δημοσιευτούν την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 1%, με τις μετοχές τεχνολογίας να κερδίζουν 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.595 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,93% στις 15.384 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,28% στις 7.118 μονάδες.

Η άνοδος στις ευρωαγορές έρχεται την ώρα που νέο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζει τις τράπεζες για μια πιθανή επίθεση στον κυβερνοχώρο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τη Ρωσία.

Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, τα οποία σαφώς θα επηρεάσουν και τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το οποίο θα ήταν το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Σε επίπεδο τίτλων, η νορβηγική Equinor σημειώνει κέρδη πάνω από 4%, καθώς ικανοποίησε με τα προ φόρων κέρδη που ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ ανέφερε ότι θα αυξήσει το ποσοστό μερίσματος που θα διανείμει.

Επίσης, η γαλλική Amundi ενισχύεται κατά 3,6%, καθώς η αγορά είδε ότι οι επεκτατικές κινήσεις της στην Ασία απέδωσαν, ενώ στον αντίποδα η ολλανδική Akzo Nobel χάνει 1% καθώς τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2021 επηρεάστηκαν από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές