
Οι λογαριασμοί που ήδη φτάνουν στους καταναλωτές δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση 1 μήνα πριν, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.
Πρόσθεσε, δε, πως σε μία μόνο εταιρεία, πάνω από 1.000 είναι οι περιπτώσεις όπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς. Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ και λέει ότι το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες. Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΑΑΔΕ γιατί έστειλε μόλις πριν 9 ημέρες τα στοιχεία μετρητών και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι διασταυρώσεις. Πραγματικό μπάχαλο, με το κόστος και την ταλαιπωρία να επιβαρύνει τους πολίτες», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, συμπληρώντας ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα εδώ και ένα μήνα ούτε η ΚΥΑ που θα ρυθμίζει και θα εξειδικεύει τα ζητήματα από την εξαγγελία της κυβέρνησης στις 7 Ιανουαρίου για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα του περιστατικού με τη στιχομυθία του κ. Λιβανού με τον κ. Δούκα, που οδήγησε στην αποπομπή του υπουργού από την κυβέρνηση.
Όπως είπε χαρακτηρστικά, «ό, τι συνέβη με τη στιχομυθία του πρώην υπουργού Ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών τού κ. Καραμανλή, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια ολόκληρη σχολή σκέψης. Και αυτή τη σχολή σκέψης, την βλέπουμε να εξελίσσεται κάθε φορά που ζούμε μια φυσική καταστροφή, κάθε φορά που διάγουμε μια οιωνεί προεκλογική περίοδο.
»Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα όταν βλέπουν μια κυβέρνηση να μοιράζει χθες τριχίλιαρα και σήμερα διχίλιαρα και χιλιάρικα. Όταν βλέπουν κάποιους να έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και την κυβέρνηση και κυρίως για το δημόσιο χρήμα. Ο κ. πρωθυπουργός απέπεμψε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν θέλει όμως να είναι ειλικρινής, ας ρίξει μια ματιά δίπλα του: θα δει υπουργούς με πρακτικές και πεπραγμένα που θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και αυτοί, αν ίσχυε στην πραγματικότητα αυτός ο αξιακός κώδικας, εντός ή εκτός εισαγωγικών».
Ο Μιχάλης Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:
«Οι Έλληνες πολίτες, σήμερα και στο μέλλον, αξίζουν να ζουν σε μια καλύτερη χώρα. Σε μια χώρα που θα υπάρχουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν και θα αποδίδουν ευθύνες.
»Σε μια χώρα που δεν θα μοιράζουν οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί τριχίλιαρα και διχίλιαρα για να κλείσουν στόματα, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις ή για να μείνουν 2-3 ακόμα χρόνια στην εξουσία.
»Σε μια χώρα που θα επανέλθει ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η ειλικρίνεια στη σχέση με τον πολίτη.
»Αυτή τη χώρα οραματιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτή τη χώρα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα