Το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κατά της Tesla κατηγορώντας την για συστηματικές φυλετικές διακρίσεις και παρενόχληση στους χώρους εργασίας της.

Η αγωγή φαίνεται να επικεντρώνεται σε φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, μεταξύ 2015 και 2019, ανέφερε η Tesla σε δήλωση.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιλον Μασκ από τη μεριά της σκοπεύει να ζητήσει από το δικαστήριο να παγώσει την υπόθεση μόλις καταθέσει την αγωγή της η ρυθμιστική αρχή πολιτικών δικαιωμάτων της πολιτείας.

Παρά τα διαδοχικά αιτήματα, όπως είπε η Tesla, η ρυθμιστική αρχή τελικά αρνήθηκε να της παράσχει λεπτομέρειες που σχετίζονται με την, σε βάρος της, αγωγή.

Στο παρελθόν, το αρμόδιο υπουργείο έχει διερευνήσει ισχυρισμούς εργαζομένων που πιστεύουν ότι υπέστησαν διακρίσεις ή παρενοχλήσεις, αλλά δεν βρήκε καμία ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ισχυρίστηκε η Tesla.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές αγωγές για κατηγορίες όπως οι φυλετικές διακρίσεις και η σεξουαλική παρενόχληση.

Πέρυσι, δύο εργαζόμενες υπέβαλαν αγωγές στις οποίες υποστηρίζουν πως βίωσαν ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» κατά των γυναικών στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Fremont.

Τον Οκτώβριο, ένας αφροαμερικανός συμβασιούχος εργαζόμενος κέρδισε αγωγή εναντίον της εταιρείας αξίας 137 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ρατσισμό που επικρατούσε στο χώρο εργασίας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI