Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των στοιχείων που αφορούν την εξέλιξη του πλωθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε σχεδόν κατά μια μονάδα βάσης και ανήλθε στο 1,934% στις 7:15 ώρα ΕΤ. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινήθηκε οριακά στο 2,237%.

Η αγορά αναμένει μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,4%,  και σε ετήσια βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή να διαμορφωθεί στο 7,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1982. Ως εκ τούτου οι προβλέψεις για την εκτόξευση των πληθωριστικών πιέσεων ενισχύουν τις προσδοκίες σχετικά με το σχέδιο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι προβλέπει τρεις ή τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να δει «πώς θα αντιδράσει η οικονομία, καθώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο πρώτο μέρος του αυτή την χρονιά.»

Υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τον πληθωρισμό και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ο παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας κατανομής περιουσιακών στοιχείων στην Invesco, Πωλ Τζάκσον, δήλωσε στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Πέμπτη ότι εκτιμά πως  ότι απόδοση του 10ετούς ομολόγου θα μπορούσε να ξεπεράσει το 2,5% φέτος.

«Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα «τιμωρήσει» τον S&P 500 περισσότερο από πολλούς άλλους σημαντικούς δείκτες λόγω της συγκέντρωσης των μετοχών growth σε αυτόν τον δείκτη», είπε. O ίδιος είχε προβλέψει στην αρχή του έτους ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να κλείσει το 2022 χαμηλότερα από ό,τι ξεκίνησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές