Σταθερά στα επίπεδα των 960 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δέχεται κάποιες πιέσεις από το ήμισυ σχεδόν του ταμπλό του, καταφέρνει να κρατά τα επίπεδα που αποτελούν και υψηλά επτά ετών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,28% στις 963,11 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται πέριξ των 32 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Trader24, η παρουσία του γενικού δείκτη στην κρίσιμη περιοχή των 960 μονάδων, συνιστούν αφενός τα τρις επιτευχθέντα εντός του 2022 επίπεδα, αφετέρου τα προ πανδημίας και ψυχολογικής σημασίας υψηλά, που είναι και υψηλά επταετίας. Έτι περαιτέρω, τα ευρήματα ενέχουν και προεκτάσεις ιδωμένα από τη σκοπιά της συναλλακτικής δραστηριότητας, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επιμέρους ανάλυση των μετοχών, κυρίως εκείνων που οδηγούν την κίνηση, όπου και παρατηρείται αθρόα συγκέντρωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πάντως, πέραν των σταθεροποιητικών τάσεων όμως, η αγορά έχει λάβει σημαντική στήριξη από τις νέες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς προβλέπει ανάπτυξη 8,5% το 2021 και 4,9% φέτος προβλέπει για την Ελλάδα, αντανακλώντας τις ισχυρές αποδόσεις στις εξαγωγές και τη σημαντική συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ, Jumbo και Εθνική ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Titan, Aegean, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Σαράντη, Eurobank, Alpha Bank, Λάμδα, Quest, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες