Με απώλειες κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού του Ιανουαρίου που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ αύξησαν πλέον κατακόρυφα τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου τον προσεχή Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,53% στις 35.579 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,78% στις 4.551 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,22% στις 14.314 μονάδες.

Όλος ο πλανήτης περίμενε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ σήμερα, αλλά δεν περίμενε ότι ο δείκτης θα φτάσει στο 7,5%. Οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τους τελευταίους 12 μήνες, υποδηλώνοντας επιδείνωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και ενισχύοντας την πιθανότητα σημαντικής αύξησης των επιτοκίων φέτος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο της πτώσης, καθώς είναι μεταξύ εκείνων που χάνουν την ελκυστικότητα τους εν μέσω αύξησης του κόστους δανεισμού. Οι μετοχές της Apple, της Amazon και της Microsoft να υποχωρούν περισσότερο από 1%, ενώ στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές, ιδίως σε JPMorgan και Wells Fargo καθώς θα επωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 2% μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, για πρώτη φορά από το 2019. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου, αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 1,45%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street