Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, και μάλιστα διαμορφώθηκε σε αριθμό μικρότερο από τον προβλεπόμενο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 16.000 σε 223.000 την περασμένη εβδομάδα, από 239.000 μία εβδομάδα πριν.

Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αντισταθμίζει την εβδομαδιαία αστάθεια, μειώθηκε κατά 2.000 σε 253.250 μετά από άνοδο για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε μια εκπληκτική έκρηξη προσλήψεων τον Ιανουάριο, με τους εργοδότες να προσθέτουν 467.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για αύξηση των θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κατά 709.000 συνολικά. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 4%, καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν εργασία.

Συνολικά, 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί λάμβαναν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιανουαρίου.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια προσωρινή άνοδο στα μέσα Ιανουαρίου σε σχεδόν 300.000, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή