Τον Απρίλιο ξαναλειτουργεί το εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΥΛ στην Ξάνθη που παρεμένει κλειστό από το 2013. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της εταιρείας για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και τη σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση της επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ΑΛΟΥΜΥΛ. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του ομίλου (εκτίμηση: 315 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της ΑΛΟΥΜΥΛ να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά.

Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και τη σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η ΑΛΟΥΜΥΛ αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά τη λειτουργία της παρήγαγε 14.000t προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις