Τη δυναμικότητα της βιομηχανικής μονάδας της στο Ρέθυμνο θα επεκτείνει η Creta Farms μέσω νέας επένδυσης η οποία πρόσφατα έλαβε το πράσινο φως προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του τρέχοντος αναπτυξιακού νόμου.

Αναλυτικά, το νέο επενδυτικό σχέδιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Τροφίμων, που εδώ και ενάμισι χρόνο έχει περάσει στον έλεγχο του Δημήτρη Βιντζηλαίου και του ομίλου Impala Invest, εγκρίθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ισούται με 2,668 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην αύξηση της παραγωγής γύρου αυξάνοντας τη δυναμικότητα της υφιστάμενης βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας που βρίσκεται στον Λατζιμά στο Ρέθυμνο.

Με βάση τους σχεδιασμούς του Δημήτρη Βιντζηλαίου σε έναν ορίζοντα τριετίας η Creta Farms θα έχει επεκταθεί, εκτός των αλλαντικών, και σε άλλες κατηγορίες τροφίμων, με στόχο να μετεξελιχθεί σε έναν όμιλο τροφίμων με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο.

Διαβάστε επίσης: Creta Farms – Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης για την συγχώνευση με τη Λακωνική Τροφίμων

Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει άνοιγμα και στη δυναμικά αναπτυσσόμενη κατηγορία των vegan προϊόντων, τα οποία θα παράγονται στο εργοστάσιο που διαθέτει η Λακωνική Τροφίμων στην Σπάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σε συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Λακωνική Τροφίμων προχώρησε ο όμιλος Impala Invest, στον οποίο ανήκει η Creta Farms, κατόπιν έγκρισης της από τη γενική συνέλευση των δύο επιχειρήσεων.

Στην πρώτη χρήση της μετά τη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 21,70 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, επενδυτικών και εξόδων αναδιοργάνωσης (EBITDA) ανήλθε σε 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα προ φόρων κυμάνθηκε στις 191 χιλ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις