Το φράγμα και των 95 δολαρίων πέρασε η τιμή του Brent υπό τη βαριά σκιά που ρίχνει στις διεθνείς αγορές η κρίση της Δύσης με τη Ρωσία και δη, τα σενάρια πως η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία είναι θέμα ημερών!

Οι τιμές του μαύρου χρυσού είχαν ήδη πάρει εδώ και μέρες την ανιούσα με τους αναλυτές να θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν και το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Ήδη νωρίτερα, η τιμή του Brent έσπασε πρόσκαιρα το όριο των 95 δολαρίων, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2014, πριν υποχωρήσει και πάλι λίγο πάνω από τα 94 δολάρια.

Αντίστοιχο άλμα της τάξεως του 5% και για το αμερικανικό WTI που “έπιασε” τα 94,50 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσει και πάλι γύρω στα 93 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση η ανοδική τροχιά των πετρελαϊκών τιμών θα συντηρηθεί, όσο η κρίση στην Ουκρανία συνεχίζεται και είναι βέβαιο ότι θα επιταχυνθεί αν τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιωθούν.

Νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, προειδοποίησε πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι θέμα… ημερών, πιθανότατα πριν και την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές