Άνοδο σημειώνει η τιμή του χρυσού την Παρασκευή και οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων 3 μηνών, καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και  η ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, όπως είναι το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε αύξηση κατά 0,4% και διαμορφώθηκε στα 1.833,49 δολάρια η ουγγιά στις 11:42 ώρα ΕΤ, ενώ εκτιμάται ότι τα εβδομαδιαία κέρδη θα ξεπεράσουν το 1,4%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού χρυσού σημείωσαν ελαφρά υποχώρηση κατά 0,1% στα 1.835,40 δολάρια.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, που αποτελεί και δείκτη τάσης της αγοράς, υποχωρεί, καθώς χθες έφθασε στο 2% το υψηλότερο επίπεδο τριετίας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το μήνα Ιανουάριο και ανήλθε σε 7,5%, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στη FED να λάβει πιο ισχυρά μέτρα για να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Tα Fed Fund Futures -συμβόλαιο που αντιπροσωπεύουν την εκτίμηση της αγοράς για το που θα βρίσκονται τα επιτόκια τη μέρα λήξης του συμβολαίου-  αξιολογούν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μια αύξηση 50 μονάδων βάσης στην επόμενη συνάντηση.

Η τιμή του ασημιού παρέμεινε σταθερή στα 23,17 δολάρια η ουγγιά και αναμένεται να κλείσει με εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 3%. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,4% στα 1.012, 08 δολάρια και το παλλάδιο κατά 2,7% στα 2.195,07 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές