Σε έναν απρόσμενο σύμμαχο προσβλέπει ο Βίκτορ Όρμπαν προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στην προεκλογική του καμπάνια για την κρίσιμη αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες πολιτικές και όχι μόνο ιδέες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, το κυβερνητικό think tank Centre for Fundamental Rights, που ουσιαστικά εκπροσωπεί τον Όρμπαν, προσκάλεσε τον κύριο Τραμπ στην Ουγγαρία, σε ένα διάστημα που η προεκλογική κούρσα βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Όρμπαν που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δώδεκα χρόνια αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη κάλπη, καθώς η αντιπολίτευση έχει ενώσει τις δυνάμεις της εναντίον του με στόχο την εκδίωξη του από την πρωθυπουργία, την αντιστροφή των σκληροπυρηνικών πολιτικών που έχει εφαρμόσει και την βελτίωση της σχέσης της χώρας με τις Βρυξέλλες.

Οι οπαδοί του ευρωσκεπτικιστικού Φιντέζ φαίνεται πως έχουν σε μεγάλη υπόληψη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και θα ήθελαν πολύ να τον δουν να ταξιδεύει για τη Βουδαπέστη, πόσο μάλλον να στηρίζει τον υπερσυντηρητικό Όρμπαν σε ανταπόδοση της υποστήριξης που του παρείχε ο Ούγγρος ηγέτης. Ο Όρμπαν ήταν ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που είχε στηρίξει αναφανδόν τον Τραμπ πριν την εκλογή του το 2016 και αναλόγως ήταν ένθερμος υποστηρικτής της επανεκλογής του, το 2020.

Βέβαια, ο πρώην πλανητάρχης είχε ήδη δείξει τις προθέσεις του με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον περασμένο μήνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, στην οποία υποστήριξε την επανεκλογή του. Όμως, μια προσωπική επίσκεψη θα έδινε σίγουρα περαιτέρω ώθηση στον ηγέτη του Φιντέζ.

Πάντως, ο κ. Τραμπ δεν φαίνεται να έχει απαντήσει ακόμη στην πρόσκληση, περιμένοντας πιθανότατα να δει και την πορεία των κρουσμάτων στη Βουδαπέστη. Εξάλλου αν και αρχικός… αρνητής του κορωνοϊού, μετά την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές έχει μειώσει αισθητά την παρουσία του σε συνεστιάσεις φοβούμενος μην νοσήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα