Για την ακίνητη περιουσία της οινοποιητικής εταιρείας Ι. Μπουτάρης και Υιός ενδιαφέρεται η Premia Properties ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο.

Μάλιστα, η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, διερευνά σε συνεργασία με λοιπούς επενδυτές την συμμετοχή της στην δραστηριότητα οινοποιίας Μπουτάρη, με στόχο την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς πιστωτές της οινοποιίας και σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων η Premia θα υλοποιήσει μια πρωτοποριακή και επωφελή συναλλαγή στον κλάδο του real estate.

Με βάση την ανακοίνωση, η ΑΕΕΑΠ, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας, Ηλίας Γεωργιάδης, παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας.

Δεύτερη ευκαιρία για την Μπουτάρης;

Να σημειωθεί ότι η Μπουτάρης, με έτος ίδρυσης το 1879,τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Ο τελευταίος ισολογισμός της Μπουτάρης δημοσιεύθηκε το 2017, χρονιά κατά την οποία ο τζίρος ήταν στα 10,75 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 211 χιλ. ευρώ.

Στις 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η διενέργεια τακτικής γενικής συνέλευσης, με σκοπό την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2018, 2019 και 2020, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί έως και αυτή τη στιγμή.

Το ενδιαφέρον της Premia για να βρεθεί λύση για την προβληματική οινοποιία δεν είναι η πρώτη απόπειρα εξυγίανσης της Μπουτάρης.

Το 2017 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας είχε εγκρίνει σχέδιο εξυγίανσής της, το οποίο προέβλεπε ρύθμιση χρεών, πώληση θυγατρικών και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Ωστόσο δεν καρποφόρησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα