Σε ανάκληση 578.607 οχημάτων προχωρά η Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω προβλημάτων στα συστήματα ασφαλείας.

Η ανάκληση αφορά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος Boombox των οχημάτων, με την NHTSA (εθνική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας) να σημειώνει πως λόγω των βλαβών ενδέχεται οι πεζοί να μην αντιληφθούν κίνδυνο από τα οχήματα. H NHTSA σημειώνει στη σχετική έκθεση της πως τα οχήματα της Tesla δεν πληρούν τους κανόνες για τις ηχητικές προειδοποιήσεις που χρειάζονται κατ’ ελάχιστον για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ανάκληση γίνεται σε οχήματα Model S, Model X και Model Y της Tesla που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2020-2022 και σε οχήματα Model 3 που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2017-2022.

Πάνω από 10 μαζικές ανακλήσεις

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί πάνω από 10 μαζικές ανακλήσεις οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ τους τελευταίους 4 μήνες, με πολλά από αυτά τα οχήματα να παρουσιάζουν προβλήματα στο λογισμικό τους.

Από τη μεριά της η Tesla σημείωσε ότι δεν έχουν έρθει σε γνώση της τυχόν ατυχήματα, τραυματισμοί ή θάνατοι που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Tesla θα πραγματοποιήσει μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air που θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία Boombox όταν το όχημα βρίσκεται σε λειτουργίες Drive, Neutral και Reverse. Πολλές από τις πρόσφατες ανακλήσεις της Tesla αφορούσαν την αντιμετώπιση προβλημάτων λογισμικού.

Αρκετές από τις πρόσφατες ανακλήσεις της Tesla έγιναν αμέσως μετά τη διατύπωση ερωτημάτων από την NHTSA σχετικά με προβλήματα ή παράπονα. Η ρυθμιστική αρχή διερευνά το σύστημα υποβοήθησης οδηγού της Tesla, Autopilot και μια λειτουργία παιχνιδιού εντός οχήματος.

Υπό την πίεση της NHTSA, η Tesla συμφώνησε τον Ιανουάριο του 2021 να ανακαλέσει 135.000 οχήματα με οθόνες αφής που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, η NHTSA έκανε το ασυνήθιστο βήμα να ζητήσει επίσημα την ανάκληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.