
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει τη σταδιακή άρση των «μεγάλων περιορισμών» για την πανδημία του κορωνοϊού έως τις 20 Μαρτίου. Η αρχή θα γίνει με την κατάργηση του Κανόνα 2G (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους/ιαθέντες) στο λιανικό εμπόριο και την χαλάρωση των μέτρων για τις επαφές.
Σύμφωνα με την πρόταση που θα υποβάλει η καγκελαρία στη διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων την Τετάρτη, «μέχρι τις αρχές της άνοιξης, στις 20 Μαρτίου 2022, οι εκτεταμένοι περιορισμοί στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή πρόκειται σταδιακά να αποσυρθούν ». Ως πρώτο βήμα, θα καταστούν εφικτές οι ιδιωτικές συναντήσεις εμβολιασμένων και ιαθέντων με περισσότερους από δέκα συμμετέχοντες. Η πρόταση κάνει λόγο για 20 άτομα, αλλά ο τελικός αριθμός παραμένει ανοιχτός. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, οι περιορισμοί επαφής θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 19 Μαρτίου. Ο Κανόνας 2G αναμένεται να καταργηθεί άμεσα και σε εθνικό επίπεδο για την πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα.
Η πρόσβαση στις επιχειρήσεις εστίασης θα καταστεί από τις 4 Μαρτίου δυνατή και για όσους υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ 24ώρου, ενώ ανεμβολίαστα άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση και στα ξενοδοχεία. Τα νυχτερινά κλαμπ θα ανοίξουν και πάλι για όσους έχουν εμβολιαστεί/αναρρώσει και για όσους είτε έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους είτε προσκομίζουν αρνητικό τεστ 24ώρου. Οι περιορισμοί που αφορούν τον αριθμό των θεατών σε μεγάλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών, αναμένεται επίσης να χαλαρώσουν.
Η υποχρέωση χρήσης μάσκας τύπου FFP-2 θα παραμείνει πάντως σε ισχύ για όλους τους εσωτερικούς χώρους και τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ενώ το τελευταίο μέτρο που θα αρθεί θα αφορά την εργασία από το σπίτι. Το προσχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τα κρατίδια, διευκρινίζεται, θα αποτελέσει ωστόσο τη βάση επί της οποίας θα διαβουλευθούν την Τετάρτη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.