Η AMD (Advanced Micro Devices) εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής επεξεργαστών ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της εξαγοράς της Xilinx, αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών, έναντι του ποσού των 49,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εφόσον η εξαγορά ολοκληρωθεί θα πρόκειται για την μεγαλύτερη, σχετική συμφωνία στον κλάδο των ημιαγωγών. Επιπλέον, η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για εξαγορά της Arm, από την ιαπωνική SoftBank, λόγω αντιδράσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η εξαγορά της AMD θα πρέπει και αυτή να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η AMD έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Meta Platforms, την οποία θα προμηθεύει με μικροτσίπ που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη του metaverse.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί αρχικά τον Οκτώβριο του 2020 και το τίμημα τότε ανερχόταν στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η άνοδος της μετοχής της AMD τους μήνες που μεσολάβησαν ανέβασαν και το τίμημα για την εξαγορά της Xilinx.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της «μάχης» που διεξάγουν AMD και Intel για την κυριαρχία στην αγορά επεξεργαστών για χρήση σε κέντρα δεδομένων. Η σύμπραξη AMD-Xilinx θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα δυναμικό 15.000 μηχανικών για τον σχεδιασμό νέων μικροτσίπ ενώ το σύνολο της παραγωγής θα βασίζεται κυρίως στην TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή