Να καλύψουν ένα μέρος της χθεσινής βουτιάς επιχειρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αν και δεν έχουν αποστρέψει το βλέμμα τους από τη γεωπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία, βρίσκουν στηρίγματα στη μεγάλη διόρθωση του προηγούμενου διαστήματος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης να κερδίζουν 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.559 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,31% στις 15.160 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,43% στις 6.950 μονάδες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα έχουν συνομιλίες στη Μόσχα σήμερα, με τις αγορές να παρακολουθούν τις διεργασίες και τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν τη Δευτέρα το κλείσιμο της πρεσβείας τους στο Κίεβο και διέταξαν τη μετεγκατάσταση του προσωπικού στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, επικαλούμενη τη «δραματική επιτάχυνση της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων» στα σύνορα της Ουκρανίας.

Έτσι, παρά τις προσπάθειες των αγοραστών, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, ειδικά όταν σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο του 2021, μαζί με τα στοιχεία για την απασχόληση και το εμπόριο του Δεκεμβρίου για το μπλοκ. Σε επίπεδο τίτλων, τα αποτελέσματα παραμένουν βασικός μοχλός της κίνησης των μεμονωμένων μετοχών, με τις Glencore, Engie, Randstad και DSM να είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές