Με δύο πακέτα που εκτόξευσαν τον τζίρο, αλλά και με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου, το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει σημαντικά κέρδη σήμερα, ανακάμπτοντας πάνω από τις 960 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κερδίζει 1,14% στις 961,53 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος χθες βρέθηκε στο επίκεντρο της βουτιάς, σήμερα ανακτά σημαντικό μέρος των χαμένων εδαφών, ανεβάζοντας μάλιστα και τον τζίρο της αγοράς. Και οι στηρίξεις από τις ευρωπαϊκές αγορές είναι αυτές που χρειάζεται και η Λ. Αθηνών προκειμένου να ανακτήσει μια σημαντική απόσταση ασφαλείας από τις κρίσιμες στηρίξεις των 930 – 940 μονάδων.

Είναι προφανές βέβαια ότι οι εξελίξεις στις επόμενες ώρες σχετικά με τις αποφάσεις της Ρωσικής κυβέρνησης θα κρίνουν και την κατεύθυνση τόσο στο ΧΑ όσο και στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς αυτές αφορούν στον καταλύτη της χθεσινής κίνησης. Βέβαια, το άκρως αρνητικό σενάριο θα αναιρεθεί μόλις διασπαστεί το επίπεδο των 960-968 μονάδων, εξέλιξη όμως με μικρές πιθανότητες στην παρούσα λόγω της γεωπολιτικής κρίσης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Eurobank και Σαράντης ηγούνται της ανόδου, με τις Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Aegean και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών