Με επιλεκτικές κινήσεις, ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και με πάνω από το ¼ του τζίρου να διακινείται μέσω πακέτων, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε πάνω από τις 960 μονάδες, ακολουθώντας επίσης και το θετικό διεθνές κλίμα.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,17% στις 961,85 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 97 εκατ. ευρώ.

Δείτε ακόμα: Τι μας επιφυλάσσει το έτος της Τίγρης του Νερού;

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον πάντως εστίασε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, καθώς διακινήθηκαν σημαντικά πακέτα. Σήμερα, άλλαξαν χέρια 1,78 εκατ. τεμάχια στον όμιλο, αξίας 16,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά όμως, μέσω πακέτων διακινήθηκαν 26,2 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη εικόνα…

Το ΧΑ φαίνεται ότι πέρασε έναν δύσκολο κάβο διεθνών αναταραχών, με τις μικρότερες μάλιστα απώλειες. Ο βραχυπρόθεσμος χαρακτήρας των αναταράξεων επιβεβαίωσε ότι η αγορά παραμένει σε ανοδική τροχιά, ακόμη και εάν υποχρεώνεται να καταγράψει και τα αναμενόμενα πισωγυρίσματα.

Στη μεγάλη εικόνα, άλλωστε, το ΧΑ είναι από τις ευρωπαϊκές αγορές που έχει κάνει από τις καλύτερες εκκινήσεις του 2022, συντηρώντας μάλιστα τα επίπεδα των 7 ετών ακόμη και σε ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον. Βέβαια, το άκρως αρνητικό σενάριο θα αναιρεθεί μόλις διασπαστεί το επίπεδο των 960-968 μονάδων, εξέλιξη όμως με μικρές πιθανότητες στην παρούσα λόγω της γεωπολιτικής κρίσης.

…και η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική ξεχώρισε με το +3,28% που κατέγραψε, όπως και η ΓΕΚ Τέρνα με το +2,27% και η Aegean με το +2,13%. Σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Eurobank, Μυτιληναίος, Quest, Πειραιώς, Λάμδα, Βιοχάλκο και Jumbo.

Αντιθέτως, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan και Motor Oil. Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε με απώλειες 1,19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών