Η εξέλιξη των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες μπήκαν στο τελικό στάδιο, όπως δήλωσε χθες εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, έθεσαν σε πτωτική τροχιά σήμερα τις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, η ένταση που διατηρείται στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας συγκράτησαν το ποσοστό της μείωσης στο 2%.

Το Brent σημείωνε πτώση της κατά 1,98 δολάρια ή 2,1%, στα 92,83 δολάρια στις 14.13 ώρα Ελλάδος και το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,99 δολάρια ή 2,1%, στα 91,67 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Δεν έχουμε «άμεση λύση» για τις υψηλές τιμές πετρελαίου

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Μπρένοκ, της χρηματιστηριακής PVL Oil, η αγορά πετρελαίου είναι εγκλωβισμένη σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της μείωσης των κυρώσεων απέναντι στο Ιράν από τη μια και της έντασης στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Με μια νέα συμφωνία να φαίνεται πιθανή στον ορίζοντα, η Νότια Κορέα -η οποία ήταν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ιρανικού πετρελαίου στην Ασία- ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι είχε συνομιλίες για την επανέναρξη εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου και για αποδέσμευση των ιρανικών κεφαλαίων.

Από την άλλη μεριά, η συνεχιζόμενη ένταση και το ανοιχτό ενδεχόμενο –σύμφωνα με τη Δύση- για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζουν να συγκρατούν στα υψηλά τις τιμές, μπροστά στον φόβο μια διακοπής ενεργειακού εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές