Ήπιες απώλειες με αρκετή επιφυλακτικότητα καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά την προσπάθεια κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα, η διάθεση ανάληψης ρίσκου εν μέσω εύθραυστου γεωπολιτικού περιβάλλοντος έχει μειωθεί αισθητά.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,33% στις 960,44 μονάδες, δίνοντας περισσότερο το μήνυμα της αναμονής παρά της κίνησης με βάση δομικούς καταλύτες.

Μετά την ισχυρή βουτιά της Δευτέρας το ΧΑ έχει καταφέρει να ανακτήσει το έδαφος που έχασε, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο, όταν το κλίμα στο εξωτερικό είναι τόσο εύθραυστο. Έτσι, όπως επιβεβαίωσε και στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και διαθέτει τις αγοραστικές δυνάμεις για να διαπεράσει και την αντίσταση των 970 μονάδων, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ενεργοποιηθούν αυτές έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στο μέτωπο των γεωπολιτικών εντάσεων στην Ευρώπη.

Άλλωστε, μπορεί οι αναλυτές, όπως η Moody’s, να έχουν επισημάνει ότι οι συνέπειες μιας σύρραξης στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων να μην αγγίζουν την ελληνική οικονομία, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει την “εξάρτηση” της ελληνικής αγοράς από τα ξένα χαρτοφυλάκια που πράγματι λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το θετικό είναι ότι το ΧΑΑ προς στιγμήν μένει στο μη χείρον βέλτιστον σενάριο, ήτοι στη διατήρηση των επιπέδων ωσότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, σημειώνοντας απώλειες 1,20%, ενώ οι Alpha Bank, Quest, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Titan, Eurobank, ΟΛΠ, Motor Oil και Λάμδα ελέγχουν τις απώλειες τους σε χαμηλά επίπεδα. Στον αντίποδα θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών