Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τα τελευταία πρακτικά της Federal Reserve και τα εταιρικά αποτελέσματα είναι οι τρεις καταλύτες που έχουν θολώσει τα νερά στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους αγοραστές να κάνουν μεν προσπάθεια να τοποθετηθούν, αλλά οι κινήσεις τους είναι επιφυλακτικές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να κερδίζουν 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.592 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,22% στις 15.403 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,11% στις 6.972 μονάδες.

Μετά την επιβεβαίωση της τροχιάς σύσφιξης της πολιτικής που έχει λάβει η Federal Reserve, όπως επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν χτες, οι αγορές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι πρόσθεσε 7.000 στρατιώτες στους 150.000 που ήδη βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, χαρακτηρίζοντας ως «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι είχε ξεκινήσει μερική απόσυρση της στρατιωτικής του παρουσίας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, καθώς η ρωσική εισβολή φαινόταν επικείμενη. Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες σήμερα θα δώσει μια καλύτερη εικόνα των εξελίξεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές