Τα σύννεφα της αβεβαιότητας παραμένουν πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο με το ελληνικό χρηματιστήριο να προσπαθεί να κρατήσει τη ζώνη των 960 μονάδων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η επίδοση του 2022 έχει ισχυρά ερείσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,47% στις 959,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής

Και μόνο το ύψος του τζίρου σήμερα αποδεικνύει ότι το ΧΑ βρίσκεται σε μια επιφυλακτική στάση αναμονής, επιτρέποντας από τη μία τις διορθώσεις αρκετών τίτλων, αλλά υψώνοντας ταυτόχρονα και τα αναχώματα (δια χειρός Coca Cola) προκειμένου να μη χάσει τα επίπεδα. Επίπεδα που ανέκτησε μάλιστα αυτόματα την Τρίτη, σβήνοντας μέσα σε… μιάμιση συνεδρίαση τη «ζημιά» της Δευτέρας.

Το τεστ αντοχής

Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές στον ΟΤ, είναι ότι το ΧΑ έχει περάσει για ακόμη μία φορά επιτυχώς την εξέταση της… αντοχής του έναντι των διεθνών αναταράξεων, ακόμη και αν οι επόμενες συνεδριάσεις το φέρουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Ήταν κάτι που επιβεβαίωσε και στα τέλη του Ιανουαρίου και αυτήν την εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε μια ανοδική τροχιά που έχει σημαντικούς λόγους να συντηρηθεί.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και έχει στο πλευρό του μόνο την Coca Cola, την ΕΛΧΑ, τη ΔΕΗ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχει απέναντι του τις πιέσεις σε Jumbo, Alpha bank, Πειραιώς ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίο.

Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Λάμδα, Εθνική, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών