Μετά την καταστροφική Γιούνις η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται για νέα δοκιμασία, καθώς η καταιγίδα Φραγκλίνος που θα πλήξει τη χώρα από τα ξημερώματα θα φέρει νέους δυνατούς ανέμους και πλημμύρες. Το πρόβλημα εξάλλου είναι πως η χώρα δεν έχει ακόμη συνέλθει από το προηγούμενο κύμα της κακοκαιρίας, με δεκάδες χιλιάδες σπίτια να παραμένουν για τέταρτη ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση που εξέδωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, ο Φραγκλίνος θα φέρει ισχυρές ριπές ανέμου έως 130 χιλιόμετρα την ώρα καλύπτοντας μια τεράστια έκταση, από τη Βόρειο Ιρλανδία έως την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

Για τη Βόρειο Ιρλανδία, που είναι η πρώτη που θα πληγεί από απόψε, έχει εκδοθεί πορτοκαλί συναγερμός. Ωστόσο, για συγκεκριμένες περιοχές της ηπειρωτικής Αγγλίας, όπως το νότιο Μάντσεστερ εκδόθηκε η μέγιστη προειδοποίηση για «κίνδυνο ζωής», μαζί με τουλάχιστον 300 ακόμη προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμυρών σε πολλές περιοχές.

Μάλιστα, με πολλές κατοικίες που βρίσκονται πάνω στον ποταμό Μέρσεϊ, στο Μάντσεστερ, να θεωρείται βέβαιο πως θα πλημμυρήσουν, οι αρχές παρότρυναν τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν, ενώ στήθηκαν ήδη ειδικά κέντρα φιλοξενίας σε γειτονικές πόλεις.

Θυμίζουμε πως από την φονική σούπερ καταιγίδα της Γιούνις που έπληξε τη Βρετανία και όχι μόνο την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα στη χώρα, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από δέντρα και αντικείμενα. Επίσης, προκλήθηκαν τεράστιες υλικές καταστροφές. Μάλιστα, η χώρα μέτρησε απώλειες ρεκόρ σε διακοπές ρεύματος, καθώς πάνω από 1,4 εκατ. σπίτια επηρεάστηκαν.

Αν και μεγάλο μέρος της ηλεκτροδότησης έχει αποκατασταθεί, μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα πάνω από 80.000 νοικοκυριά παρέμεναν δίχως ρεύμα και με την έλευση του Φραγκλίνου φαντάζει δύσκολο οι επισκευές να συνεχιστούν. Αντιθέτως νέα προβλήματα αναμένεται να προκύψουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα