Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης έφτασε στις 73,4 μονάδες από τις 76,3 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας.

Η βασική αιτία της μείωσης αυτής είναι μείωση του υποκλάδου της αγοράς εργασίας, καθώς ο σχετικός υποδείκτης μειώθηκε κατά 4 μονάδες. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που συμβαίνει αυτό.

Κατά την εβδομάδα αυτή σημειώθηκε αύξηση στους υποδείκτες της υγείας κατά 0,7 μονάδες και ταυτόχρονα, μικρή βελτίωση παρουσιάστηκε στην κινητικότητα (κατά 0,3 μονάδες) και στην παραγωγή / βιομηχανία (κατά 0,1 μονάδες).

Ο Δείκτης Ανάκαμψης για την Ευρωζώνη, δεν ανανεώθηκε κατά την εβδομάδα αυτήν από την Oxford Economics.

Πανδημία και Οικονομία

Καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων αν και παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο (18.034 κρούσματα κατά μέσο όρο την τρέχουσα εβδομάδα από 18122 κρούσματα κατά μέσο όρο κατά την προηγούμενη εβδομάδα), μείωση των ημερήσιων θανάτων από την πανδημία (94,3 κατά μέσο όρο αυτήν την εβδομάδα, από 103,1 κατά μέσο όρο κατά την προηγούμενη εβδομάδα),  μείωση του βαθμού θετικότητας και  μείωση του δείκτη αυστηρότητας των μέτρων κατά της πανδημίας.

Προβλέψεις ΑΕΠ έως το 2025

Δεν σημειώθηκε μεταβολή

* O καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης, επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργάτες τους Δρ Π.Χ. Κωστή και Δρ Κ.Η. Καυκά και ομάδα ερευνητών παράγουν τους δείκτες από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia