Στην 86η θέση στην Ευρώπη και στην 266η θέση παγκοσμίως στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών κατατάχθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) βάσει της ερευνητικής του απόδοσης κατά την τελευταία δεκαετία (2012-2022), σύμφωνα με τον φορέα αξιολόγησης “Computer Science (CS) Rankings”.
Η εν λόγω κατάταξη εστιάζει σε ιδρύματα που ασχολούνται πρωτοποριακά με την έρευνα σε επιστημονικούς τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών βάσει των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια στο συγκεκριμένο πεδίο. Τα ερευνητικά δεδομένα συγκεντρώνονται από την βάση της “Digital Bibliography & Library Project (DBLP)”, που εστιάζει αποκλειστικά σε βιβλιογραφία της Επιστήμης Υπολογιστών. Στη βάση DBLP περιλαμβάνονται πάνω από 40.000 τόμοι περιοδικών, περισσότερες από 39.000 ανακοινώσεις επιστημονικών συνεδρίων και 80.000 μονογραφιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η βάση δεδομένων “DBLP” ενημερώνεται μηνιαίως και τα προαναφερθέντα αποτελέσματα κατάταξης των Πανεπιστημίων στηρίζονται σε ερευνητικά δεδομένα της εν λόγω βάσης με τελευταία ενημέρωση τον Ιανουάριο του 2022.
Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Η νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού μας στην αριστεία. Το παραγόμενο επιστημονικό έργο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και αναδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας του ερευνητικού προσωπικού μας»
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024