Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν αφενός τις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία, αλλά και να αποτιμούν την απόφαση της Κίνα να αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,78% στις 26.910,87 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,71% στις 1.910,68 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με ήπια πτώση στις 2.743,80 μονάδες.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με οριακές μεταβολές, με τον Shanghai composite σε μεγάλο βαθμό σταθερό στις 3.490,61 μονάδες ενώ ο Shenzhen έκλεισε οριακά στο πράσινο και στις 13.471,16 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,8%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατήρησε σταθερό το βασικό επιτόκιο δανεισμού, με το επιτόκιο πρωτογενούς δανεισμού για ένα έτος (LPR) να διατηρείται αμετάβλητο στο 3,7%. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters. Το πενταετές LPR διατηρήθηκε επίσης αμετάβλητο στο 4,6%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,16% υψηλότερα στις 7.233,60 μονάδες, με τον δείκτη Straits Times στη Σιγκαπούρη επίσης να σημειώνει άνοδο 0,17%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης