Οι εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα και οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης είναι ο βασικός καταλύτης της πορείας των αγορών αυτήν την εβδομάδα, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να αποτυπώνουν και σήμερα τις ανησυχίες τους για τον κίνδυνο κάποιας σύρραξης που θα διακόψει τις σχέσεις των εμπλεκόμενων μερών και θα επηρεάσει και την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,75%, με τις μετοχές του κλάδου των ταξιδιών να χάνουν 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,87% στις 7.537 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,67% στις 15.267 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,26% στις 6.946 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Commerzbank σημείωσε κέρδη 4,1%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, παρά τη σημαντική στρατηγική αναμόρφωση, και πρόσφερε θετική καθοδήγηση για το 2022. Επίσης, η ολλανδική εταιρεία Arcadis και η γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Kering κέρδισαν 10% και 6,6%, αντίστοιχα, καθώς επίσης ικανοποίησαν την αγορά με τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου του 2021.

Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία λογισμικού Sinch σημείωσε βουτιά άνω του 21%, αφού τα αποτελέσματα της στο τέταρτο τρίμηνο όχι μόνο δεν ικανοποίησαν, αλλά έδειξαν ότι αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Μετά την επιβεβαίωση της τροχιάς σύσφιγξης της πολιτικής που έχει λάβει η Federal Reserve, όπως διαφάνηκε για ακόμη μία φορά στα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν χτες, οι αγορές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι πρόσθεσε 7.000 στρατιώτες στους 150.000 που ήδη βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, χαρακτηρίζοντας ως «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι είχε ξεκινήσει μερική απόσυρση της στρατιωτικής του παρουσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές