Με κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βελτιώθηκαν οι προοπτικές και οι ελπίδες για διπλωματική λύση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ σταδιακά έχει επιστρέψει η εστίαση στα μακρο-μεγέθη της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να κερδίζουν 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.561 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,80% στις 15.159 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,54% στις 6.966 μονάδες.

Οι αγορές δείχνουν να έχουν ικανοποιηθεί από την τελευταία εξέλιξη που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποδέχθηκε «κατ’ αρχήν» μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας το δρόμο για νέες διπλωματικές προσπάθειες που θα αποτρέψουν την εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν μετά από προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Credit Suisse, η οποία κινείται με μικρές απώλειες, μετά τη διαρροή δεδομένων που αποκαλύπτει τον πλούτο που κρύβουν πελάτες της. Ο πλούτος αυτός φαίνεται ότι προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από ναρκωτικά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα εγκλήματα.

Στο μέτωπο των μακρο-δεδομένων, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τους PMI τον Φεβρουάριο σε Γαλλία, Γερμανία και Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές