Στο κενό έπεσε για ακόμη μία φορά η προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών, με το βλέμμα να παραμένει στην κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή και τους πωλητές να επικρατούν στις αγορές στο τέλος, ειδικά στον γερμανικό DAX.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,4%, με τις μετοχές του κλάδου των ταξιδίων να χάνουν 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,32% στις 7.513 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,47% στις 15.042 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,25% στις 6.929 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας πάντως, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1,9%, ο DAX στη Φρανκφούρτη έχασε σχεδόν 2,5%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ήλεγξε την πτώση του λίγο πάνω από το 1%.

Σε επίπεδο τίτλων, η Renault σημείωσε κέρδη 1%, αφού ανακοίνωσε κέρδη για το 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ζημιών που επιδεινώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και τα επακόλουθα προβλήματα προμήθειας chip που επιβαρύνουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Επίσης, η φιλανδική Orion σημείωσε άλμα πάνω από 24%, καθώς η Bayer ανακοίνωσε θετικά στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου για τον καρκίνο το προστάτη, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία των δύο εταιριών.

Οι αγορές όμως τελικά δεν μπόρεσαν να αποτυπώσουν το γεγονός ότι η Ρωσία απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ για συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, με προτεινόμενες ημερομηνίες για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Αυτό άλλωστε που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί άμεσα, αν και υπάρχουν αρκετά σημεία εφησυχασμού.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, ήτοι στο 7,4% από 8,0% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ η επίδοση ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο 7,8%. Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άλμα 9,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές