Σε μία κίνηση «καλής θέλησης» , μετά την αντιπαράθεση που έχει προκύψει, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας για τα κρυπτονομίσματα, έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι βασική προϋπόθεση είναι να μην έρχονται σε αντίθεση με τη δική του προσέγγιση

Η διαφωνία που «σιγοβράζει» και έχει προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση του Κρεμλίνου αναζωπυρώθηκε την Παρασκευή, μετά την απόφαση του υπουργείου να καταθέσει νομοθετικές προτάσεις στην κυβέρνηση που κινούνται σε αντίθεση κατεύθυνση με το αίτημα της κεντρικής τράπεζας για γενική απαγόρευση.

Η Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση των συναλλαγών και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων λόγω της απειλής που θέτουν τα ψηφιακά νομίσματα για την οικονομική σταθερότητα. Όμως το υπουργείο Οικονομικών προτιμά μια νομοθεσία που ρυθμίζει τα κρυπτονομίσματα, επιτρέποντάς τα ως επενδυτικό εργαλείο, αλλά όχι ως μέσο πληρωμής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στοχεύει στη δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς για τα ψηφιακά νομίσματα, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Σε πρώτη φάση, το Κρεμλίνο είχε προσπαθήσει να τηρήσει ίσες αποστάσεις στην κόντρα, όμως με τη διαμάχη να συνεχίζεται εκθέτοντας και τη Ρωσία, το πιθανότερο είναι να αναγκαστεί σύντομα να πάρει θέση. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως και η εποπτική ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας (Rosfinmonitoring) είχε ταχθεί με την πλευρά του υπουργείου θεωρώντας πως αντί της πλήρους απαγόρευσης είναι σκόπιμη μια προσπάθεια θεσμοθέτησης των ψηφιακών assets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News