Πτώση άνω του 1% σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση.

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,25%, στις 937,33 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 10,36 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι μόνο τέσσερις μετοχές ενισχύονται, 78 καταγράφουν απώλειες και πέντε παραμένουν σταθερές.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τραπεζών, με τις απώλειες να κυμαίνονται από 1,6% έως 2,6%.

Πτώση σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-2,18%), της Viohalco (-2,17%), της Πειραιώς (-2,05%), της Coca Cola HBC (-1,95%) και της Elvalhalcro (-1,76%),

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (+0,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των πρώτων Υλών (-1,89%), των Κατασκευών (-1,70%) και των Τραπεζών (-1,69%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες