Εντός του Απριλίου οι εκτιμητές γεωτεχνικοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους στην Αργολίδα, είπε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Πουλά σχετικά με τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα.

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι ήδη από 14 Φεβρουαρίου, υπεγράφη από τον ΕΛΓΑ η πρόσληψη 35 γεωτεχνικών οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ήδη πιάσει δουλειά κάνοντας εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2022 σημειώθηκε πολύ ισχυρός παγετός με οδυνηρά αποτελέσματα για τους παραγωγούς των εσπεριδοειδών αλλά και των κηπευτικών. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και των διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ, που δεν επέτρεψαν τη χρήση αντιπαγετικών συστημάτων, υπήρξε σχεδόν ολική καταστροφή στα εσπεριδοειδή και στα κηπευτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Α. Πουλά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από εκατό χιλιάδες τόνοι πορτοκάλια που είναι πάνω στα δέντρα. Κάποιοι παραγωγοί κόβουν πορτοκάλια και τα δίνουν με 8 λεπτά και ληφθούν υπόψη και τα κοπτικά «καθαρίζουν» 3 με 3,5 λεπτά. Υπάρχουν άλλοι παραγωγοί οι οποίοι εμπορεύονται το προϊόν με τιμές τις οποίες δεν τις έχουν καθορίσει γιατί ακόμα δεν έχετε ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν. Επίσης, τα πορτοκάλια λόγω του παγετού, πέφτουν πλέον στο έδαφος και σαπίζουν. «Πώς θα γίνει εκτίμηση αυτών των πορτοκαλιών; Είναι ένα τρίτο θέμα που προκύπτει, γι’ αυτό θα πρέπει γρήγορα να βγουν οι εκτιμητές και να γίνουν οι εκτιμήσεις για να μπορέσουν οι παραγωγοί πραγματικά να πάρουν τα χρήματα τους. Γιατί οι παραγωγοί αυτή τη στιγμή είναι σε απόγνωση», επισήμανε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO