Η Sony προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του PlayStation VR2, της νέας μάσκας εικονικής πραγματικότητας η οποία θα πρέπει να θεωρείται ευθέως ανταγωνιστική του Quest της Meta.

Το νέο gadget της ιαπωνικής εταιρείας απαιτεί για τη λειτουργία του τη σύνδεση με την κονσόλα PlayStation, δεν ανακοινώθηκε η τιμή διάθεσης ή η ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ – όπως και το Meta Quest 2 – θα συνοδεύεται από δύο χειριστήρια που θα επιτρέπουν την «πλοήγηση» στον εικονικό κόσμο του metaverse και των βιντεοπαιχνιδιών. Επιπλέον, το PS VR2 θα υποστηρίζει γραφικά ποιότητας 4K και θα ενσωματώνει σύστημα παρακολούθησης της κίνησης του κεφαλιού.

Η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation VR2 θα περιλαμβάνει και μία λειτουργία ρύθμισης του φακού ώστε ο εκάστοτε χρήστης να μπορεί να ρυθμίζει την απόσταση του φακού από το μάτι και να έχει την καλύτερη εμπειρία θέασης. Επιπλέον, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της Sony, το VR2 θα διαθέτει σαφώς λεπτότερο σχεδιασμό.

Σημειώνεται ότι η Meta έχει δεσμευτεί να επενδύσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι την επόμενη χρονιά για την ανάπτυξη του σύμπαντος του metaverse και έχει ανακοινώσει το κόστους 300 δολαρίων Quest 2 με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να περιηγούνται στους εικονικούς κόσμους.

Εντούτοις, η Sony δεν ακολουθεί την ίδια στρατηγική επιμένοντας στη διασύνδεση της μάσκας με τις κονσόλες της, διατηρώντας δηλαδή τη σχέση του συγκεκριμένου gadget με το κομμάτι του gaming.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σετ κεφαλής που δεν θα είναι μόνο ένα ελκυστικό αντικείμενο στο ντεκόρ του σαλονιού μας, αλλά θα σου επιτρέπει την βύθιση σε ένα νέο κόσμο παιχνιδιού, μέχρι του σημείου που θα ξεχνάς ότι χρησιμοποιείς μία μάσκα ή ένα χειριστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανώτατο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας στον τομέα του PlayStation, Χιντεάκι Νισίνο.

«Όταν το PS VR2 λανσαριστεί θα είναι ένα γιγαντιαίο άλμα προς τα εμπρός στον τρόπο που παίζουμε βιντεοπαιχνίδια στην εικονική πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο Νισίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία