Ανοδικά έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, καθώς το μήνυμα που δόθηκε χτες, δηλαδή της αντοχής των αγορών στην εντεινόμενη κρίση γύρω από την Ουκρανία, έχει ενισχυθεί μετά το καλύτερο του αναμενόμενου κλείσιμο στη Wall Street.

Οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν ανοδικά με το Shanghai composite να κερδίζει 0,93% στις 3.489,15 μονάδες και τον Shenzhen να σημειώνει άνοδο 1,902% στις 13.549,99 μονάδες περίπου. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 0,47%, κλείνοντας στις 2.719,53 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε κατά 0,62% υψηλότερα στις 7.207,70 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,35% υψηλότερα.

«Όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν έχει το μονοπώλιο των ανησυχιών των αγορών», έγραψε ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank σήμερα, αποτυπώνοντας την πραγματική εικόνα στην Ασία. «Μια σειρά από άλλους παράγοντες, ειδικότερα η νομισματική πολιτική, ενδέχεται να έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τα όσα σχετίζονται με την Ουκρανία», είπε.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης