Στο κενό τελικά έπεσε η προσπάθεια αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, καθώς παρά τις στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, οι εξελίξεις στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας εξακολουθούν να τροφοδοτούν την επιφυλακτικότητα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,3%, με τις μετοχές του κλάδου των λιανικών πωλήσεων να χάνουν 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 7.498 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,42% στις 14.631 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,1% στις 6.780 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Barclays σημείωσε κέρδη άνω του 3%, καθώς τα κέρδη του 2021 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα η βρετανική τράπεζα να επιστρέψει 2,5 δισ. λίρες στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών.

Η Stellantis ξεπέρασε τον στόχο κερδών της τον πρώτο χρόνο της εταιρείας μετά τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της κατασκευάστριας Peugeot PSA, σημειώνοντας προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους 11,8% έναντι στόχου 10%. Οι μετοχές έκαναν άλμα 4%.

Οι αγορές παγκοσμίως εμφάνισαν καλύτερη του αναμενομένου εικόνα μετά τα γεγονότα στην ανατολική Ευρώπη, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία σε δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Αν και αναμένονταν ισχυρές απώλειες, οι αγορές κατέγραψαν λελογισμένη πτώση, δίνοντας το μήνυμα ότι λίγο έως πολύ είχαν προεξοφλήσει αυτές τις εξελίξεις.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγορές δεν θα παρακολουθήσουν τις επόμενες κινήσεις στην περιοχή, με την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια πρώτη δόση κυρώσεων κατά της χώρας, με στόχο τις ρωσικές τράπεζες, το δημόσιο χρέος της χώρας και ιδιώτες επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές