Κατακόρυφη ήταν η βουτιά που σημείωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία να κλιμακώνονται και να προκαλούν μαζικό sell off στα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε βουτιά 3%, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να χάνει 8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 3,88% στις 7.207 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 3,96% στις 14.052 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,83% στις 6.590 μονάδες.

Στο επίκεντρο των απωλειών βρέθηκαν οι τίτλοι που έχουν έκθεση στη ρωσική αγορά. Οι Polymetal International έκλεισε με βουτιά 38%, η Uniper έχασε 14% και η Rolls-Royce σημείωσε απώλειες που ξεπέρασαν το 13%.

Κύμα sell off λόγω ρωσικής εισβολής

Οι παγκόσμιες αγορές δέχτηκαν ένα τεράστιο κύμα sell off σήμερα, με την είδηση ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το Κίεβο από τη Λευκορωσία (στο βορρά) και την Κριμαία (στο νότο), χρησιμοποιώντας πυραύλους και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, είπε ο αξιωματούχος.

«Οι αγορές τιμολογούν τώρα τον κίνδυνο να συμβεί κάτι φρικτό. Αυτό σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα είναι ένα πολύ δύσκολο επενδυτικά περιβάλλον. Κανείς δεν θέλει την έκθεση στον κίνδυνο», δήλωσε ο Rob Carnell, επικεφαλής της έρευνας στην ING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές