Πάνω από 50 μονάδες είναι η «ζημιά» που δέχεται το ελληνικό χρηματιστήριο από την μεγάλη γεωπολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τον γενικό δείκτη πλέον να προσεγγίζει επικίνδυνα τα επίπεδα των 890 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 5,91% και βρίσκεται στις 893,08 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 53 εκατ. ευρώ.

Το οχυρό των 900 μονάδων κράτησε σήμερα μόλις λίγες ώρες, καθώς οι πτωτικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ελεγχθούν από τις λίγες και μετρημένες αγοραστικές δυνάμεις οι οποίες εκδηλώνονται σήμερα στη Λ. Αθηνών. Και με ποια προοπτική άλλωστε να ενεργοποιηθούν, όταν οι κλυδωνισμοί είναι τεράστιοι ακόμη και σε μεγάλες αγορές του κόσμου, οι οποίες βυθίζονται εν μέσω τσουνάμι risk off.

Όπως σχολιάζει και η Trader24, βασική παράμετρος στο κατακόκκινο σκηνικό που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές σήμερα παραμένει ο μη μετρήσιμος κίνδυνος που ελλοχεύει, δεδομένου ότι υφίστανται γεωπολιτικές δυναμικές που μεταφράζονται αρνητικά σε διπλωματικό επίπεδο, μην αμελώντας το γεγονός ότι η Ουκρανία παραμένει τυπικά υπό τη σκέπη της ΕΕ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δοκιμάζονται και πάλι τα επίπεδα που επί 44 εβδομάδες είχαν ταλαιπωρήσει τον Δείκτη, ο οποίος κινούταν ατασικά εντός αυτών, ενώ το τεχνικό κομμάτι είναι αδύνατον να δώσει μετρημένες πιθανότητες, αφενός λόγω του αντίστοιχα μη μετρήσιμου κινδύνου και των προεκτάσεων μιας ενδεχόμενης γενίκευσης της σύρραξης, αφετέρου διότι αυτήν τη στιγμή, μοναδικός καταλύτης της κατευθυντικότητας είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο, επομένως η αβεβαιότητα υπερτερεί.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank είναι στο -10,80%, με τις Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Σαράντη, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Coca Cola και Aegean να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 6% και φτάνουν ακόμη και το 9%. Σε αρνητικά εδάφη είναι 129 τίτλοι του ΧΑΑ και μόλις μία της κύριας αγοράς…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών