Τη μεγάλη ανατροπή έκαναν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς κατάφεραν όχι μόνο να διαφοροποιηθούν από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και να κλείσουν υψηλότερα, αντιδρώντας μετά από ένα “άσχημο” άνοιγμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,28% στις 33.223 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,50% στις 4.288 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,34% στις 13.473 μονάδες.

Αν και στην έναρξη ο S&P 500 άνοιξε με απώλειες έως και 2,6% και ο Nasdaq βρέθηκε ακόμη και στο -3,5%, τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό πρόσημο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τις ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή στο ΝΑΤΟ θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα κατά της Ρωσίας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η αίσθηση που επικράτησε ήταν ότι δεν ήταν λίγοι οι αγοραστές σε επίπεδα χαμηλά μετά από τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών. Amazon, Netflix, Alphabet και Microsoft έκλεισαν τελικά με κέρδη, ανατρέποντας επίσης το ενδοσυνεδριακό αρνητικό πρόσημο. Η Netflix κέρδισε σχεδόν 5% και Microsoft ενισχύθηκε κατά 3%. Άνω του 2,5% ήταν η άνοδος σε Alphabet και Meta.

Θετικά κινήθηκε και ο ενεργειακός κλάδος, καθώς το πετρέλαιο σημείωσε σημαντική άνοδο στα 100 δολάρια το βαρέλι. Η Exxon Mobil έκλεισε στο “πράσινο”, η Enphase Energy έκλεισε με κέρδη 6%, ενώ και οι πολεμικές βιομηχανίες Lockheed Martin και Raytheon Technologies έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1,5%.

Αν και τα μάκρο της ημέρας βρέθηκαν σήμερα στο περιθώριο, ουδείς θα παραβλέψει το επόμενο διάστημα ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 7% το δ’ τρίμηνο του 2021, ελαφρώς ταχύτερα απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Η αναθεωρημένη μέτρηση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ για ανάπτυξη 7%.

Επίσης, οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 17.000 στις 232.000. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 235.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, στο μεταξύ, υποχώρησαν στις 1,48 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street