Την επιβολή «χειροπιαστών κυρώσεων» στη Ρωσία δήλωσε πως αναμένει από τους συμμάχους της Ουκρανίας ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία αναμένει χειροπιαστή βοήθεια από τους συμμάχους της.
«Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος»
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.
«Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.
На наших очах Путін занурює Європу у найтемніший час із 1939 року. Не плекайте наївних сподівань пересидіти це у стороні. Не повторюйте помилки минулого. Бийте по РФ жорсткими санкціями. Надавайте Україні військову та фінансову підтримку. Разом ми зупинимо російську агресію.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 24, 2022
Νεκροί στη Μαριούπολη
Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της χώρας από το έδαφος της Λευκορωσίας.
Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ανθρώπων.