Κατακόρυφη είναι η βουτιά που σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ούτε αυτοί μπορούν να σταματήσουν το παγκόσμιο sell off που έχει πυροδοτηθεί με αφορμή την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 2,29% στις 32.373 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,96% στις 4.142 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,95% στις 12.783 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων το «κόκκινο» είναι αυτό που επικρατεί, με την Apple να χάνει 4%, ενώ άνω του 4,5% είναι η πτώση σε Bank of America και JPMorgan Chase. Απώλειες 5% σημειώνει η Tesla. Ο μόνος κλάδος που διασώζεται του sell off είναι σαφώς ο ενεργειακός, εξαιτίας του άλματος του πετρελαίου σε επίπεδα υψηλότερα των 100 δολαρίων. Η Devon Energy κερδίζει 5% και η Chevron είναι στο +4,2%, ενώ οι εταιρείες στρατιωτικού υλικού Lockheed Martin και Raytheon Technologies κερδίζουν 2% έκαστη.

Αν και τα μάκρο της ημέρας βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο, ουδείς θα παραβλέψει το επόμενο διάστημα ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 7% το δ’ τρίμηνο του 2021, ελαφρώς ταχύτερα απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Η αναθεωρημένη μέτρηση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ για ανάπτυξη 7%.

Επίσης, οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 17.000 στις 232.000. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 235.000.  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, στο μεταξύ, υποχώρησαν στις 1,48 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street