Για τις επόμενες κινήσεις της Ευρώπης, με αφορμή την ρωσική εισβολή, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει η εν λόγω εισβολή στην οικονομία και στις εμπορικές σχέσεις, μίλησε στο MEGA ο καθηγητής ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Λάβδας.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «όλα εξαρτώνται από το πόσο θα διαρκέσει η στρατιωτική φάση της επιχείρησης. Στόχος είναι να καταληφθούν τα διοικητικά όρια του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ». Όπως εξήγησε, εάν η διάρκεια του πολέμου είναι μεγάλη, τότε αλλάζει το σκηνικό, γιατί η Ευρώπη θα αναγκαστεί να επιβάλει κυρώσεις σε έναν εμπορικό οικονομικό εταίρο. Περιμένουμε εναγωνίως τις αντιδράσεις της Ευρώπης», δήλωσε.

«Παράλληλα πρέπει να παρακολουθήσουμε την αντίδραση και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα του ζητηθεί να επέμβει στα στενά που διαχειρίζεται η Τουρκία. Τίθεται υπαρξιακό ζήτημα στην γειτονική χώρα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ο κ. Λάβδας τόνισε: «Θα εξαρτηθούν από το στρατιωτικό σκέλος αν θα είναι περιορισμένο ή όχι στα διοικητικά όρια των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Υπάρχει και ζήτημα με την Κίνα. Δεν είναι σαφές ότι συμφέρει την Κίνα που συνεργάζεται με το Κρεμλίνο αυτή η εισβολή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα