Ο ΟΠΕΚ+ πιθανότατα θα τηρήσει το σχέδιό του μόνο για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου όταν συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με αρκετούς αντιπροσώπους στην έδρα του οργανισμού, ακόμη και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε τις τιμές σε άνοδο.

Το πετρέλαιο πραγματοποίησε «άλμα» την προηγούμενη εβδομάδα στα 100 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2014, μία αύξηση που πυροδότησε η γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία και δεν αντανακλούσε κάποια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, επισημαίνουν οι αντιπρόσωποι.

Ο ΟΠΕΚ+ θα πρέπει να συνεχίσει να προσθέτει 400.000 βαρέλια αργού την ημέρα στην αγορά κάθε μήνα, σημειώνουν.

Ο οργανισμός πετρελαιοπαραγωγών χωρών και οι συνεργάτες του – μία συμμαχία 23 κρατών στην οποία περιλαμβάνεται και η Ρωσία – συνεδριάζει την Τετάρτη για να αποφασίσει τους στόχους της παραγωγής για τον Απρίλιο.

Πάντως ο ΟΠΕΚ+ και ο ντε φάκτο ηγέτης του, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, έχουν προϊστορία να εκπλήσσουν τις αγορές, όπως σημειώνει το Bloomberg. Έτσι, δεν αποκλείεται να αλλάξει η στάση εντός των επόμενων τριών ημερών, μέχρι τη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή