Στη Wall Street δόθηκε η σκυτάλη της πτώση των διεθνών αγορών, με τους αμερικανικούς δείκτες να ανοίγουν με απώλειες, υπό το βάρος των ανησυχιών για την κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και τις προεκτάσεις των κυρώσεων της Δύσης προς τις ρωσικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,35% στις 33.599 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,98% στις 4.340 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,76% στις 13.587 μονάδες.

Αν και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν αποσκοπούν να επηρεάσουν τις ροές ενέργειας από τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό αργού πετρελαίου στον κόσμο. Τα μέτρα εξακολουθούν να έχουν σχεδιαστεί για να απομονώσουν τη Ρωσία και έτσι δεν είναι πιθανό να διαταράξουν το παγκόσμιο εμπόριο και να βλάψουν τα δυτικά συμφέροντα καθώς και αυτά στη Μόσχα.

Πάντως το risk off συνεχίζεται καθώς οι κινήσεις έρχονται εν μέσω αναταραχής για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κρατήσει βασικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου. «Ο πόλεμος είναι θεμελιωδώς ένα περιβάλλον «αποκοπής κινδύνου» για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές μετακινούνται σε κρατικά ομόλογα και άλλα «ασφαλή καταφύγια» μέχρις ότου τιμολογηθεί κάποιο γεγονός ή νέα κανονικότητα…”, ανέφερε ο Tavis McCourt, στρατηγικός αναλυτής της Raymond James.

Πάντως, πέραν της αβεβαιότητας, οι τίτλοι που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία σημειώνουν κέρδη. Η L3Harris Technologies, η Raytheon Technologies, η Lockheed Martin, General Dynamics και η Northrop Grumman σημειώνουν κέρδη από 3,6% σε 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street