Δίχως τέλος είναι το σφυροκόπημα των πωλητών που δέχεται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, κλείνοντας τον μήνα στα χειρότερα δυνατά επίπεδα και με τις προοπτικές του γκρίζες, εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, με αφορμή την Ουκρανία.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,56% στις 885,3 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 70 εκατ., ήτοι να βρίσκεται σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου του τελευταίου διαστήματος.

Το διακύβευμα

Ειδικά η άνοδος του τζίρου έχει ανησυχήσει σήμερα τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν κινήσεις που να δείχνουν αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά και μαρτυρούν τη μαζική έξοδο από περιουσιακά στοιχεία που προφανώς βρίσκονται υπό τον γεωπολιτικό κίνδυνο. Και το διακύβευμα, όπως επαναλαμβάνουν σταθερά οι αναλυτές από την έναρξη της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, είναι το ΧΑ να βγει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες από αυτή τη δοκιμασία, προκειμένου να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα την «ιστορία» της ανάκαμψης.

Το επόμενο διακύβευμα είναι η γεωπολιτική κρίση αυτή να μην διαρκέσει επί μακρόν, ώστε να μην διαταραχθεί η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, αλλά ούτε και οι τιμές των εμπορευμάτων, οι οποίες επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι η ταχύτητα εκτόνωσης της κρίσης. Όσο πιο σύντομα επιτευχθεί αυτό, τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος για την παγκόσμια οικονομία (και την ελληνική) στο σύνολο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στη δίνη των πωλητών, με απώλειες άνω του 6% και έως το 10%, με τους τριγμούς να αγγίζουν όλο το ταμπλό της Λ. Αθηνών. Το ενδιαφέρον των εντολών είναι επίσης στον τραπεζικό κλάδο, με τον ενεργειακό, όπως η ΔΕΗ, να έπεται στις πιέεσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών