Σε περίπου 10 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική έκθεση της Citigroup στη Ρωσία , όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Είναι μάλιστα υψηλότερη από  από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τις πορηγούμενες μέρες που είχε τεθεί το ερώτημα αν θα πρέπει να διαθέσει κεφάλαια για να καλύψει τυχόν ζημιές.

Η Ρωσία, σύμφωνα με τη Gitigroup, βρίσκεται στην 21η θέση της λίστας των κορυφαίων χωρών που έχει παρουσία η Citi. Στα τέλη Δεκεμβρίου η τράπεζα είχε στο χαρτοφυλάκιο της 5,4 δισ. δολάρια σε ρώσικα δάνεια και δέσμευσης χρηματοδότησης έναντι 5,5 δισ. δολαρίων στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή το 0,3% των ανοιγμάτων της τράπεζας το 2021 ήταν στη Ρωσία.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι, πέρα από τα δάνεια, τα ανοίγματά της περιλαμβάνουν 1 δισ.  δολάρια σε μετρητά στην Τράπεζα της Ρωσίας και σε άλλες ρωσικές τράπεζες και 1,8 δισ. δολάρια  σε repos με διάφορους αντισυμβαλλομένους, ανεβάζοντας τον αριθμό για «συνολική έκθεση σε τρίτους» στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Citigroup είπε επίσης ότι έχει ανοίγματα 1,6 δισ. δολαρίων σε επιπλέον Ρώσους αντισυμβαλλομένους εκτός της ρωσικής θυγατρικής της που δεν περιλαμβάνονται στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Citigroup πιθανότατα θα πρέπει να προσθέσει στα αποθεματικά 300 εκατομμυρία δολαρίων για πιθανές απώλειες σε σχεδόν 3 δισ. δολάρια χρηματοδοτούμενων δανείων» εκτιμά ο αναλυτής Μάικ Μάγιο της Wells Fargo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή