Οδηγία προς τις λιμενικές αρχές της Βρετανίας να μπλοκάρουν πλοία που φέρουν ρωσική σημαία ή πιστεύεται ότι είναι νηολογημένα, ανήκουν ή ελέγχονται από οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με τη Ρωσία, εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η επιστολή

Σε επιστολή του προς όλους τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αναφέρει ότι θα επιβληθούν νέες, λεπτομερείς κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής ναυτιλίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο ναυτιλιακός τομέας είναι θεμελιώδης για το διεθνές εμπόριο και πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας όσον αφορά τον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας και αλλά και τον εξαναγκασμό της ρωσικής κυβέρνησης σε λογοδοσία», αναφέρει στην εν λόγω επιστολή ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.


Ο Σαπς τονίζει ότι στα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οποιοδήποτε σκάφος πιστεύεται ότι ανήκει, ελέγχεται, ναυλώνεται ή λειτουργεί από οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται με τη Ρωσία θα πρέπει να αποκλείεται από αυτά.

«Θα επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό ρωσικών πλοίων εντός του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω και θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές όταν εντοπίζουμε πλοία που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παραπάνω», είπε ο Σαπς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή