Υπό τον έλεγχο των Ρώσων φέρεται να βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου στην κεντρο-νότια Ουκρανία.

Την κατάληψη της εγκατάστασης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει πλήρη έλεγχο και προστατεύουν την περιοχή γύρω από το πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Το προσωπικό του σταθμού συνεχίζει να εργάζεται για τη συντήρηση της εγκατάστασης και τον έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου του πυρηνικού σταθμού ως συνήθως. Τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν φυσιολογικά».

Διαψεύδει η Ουκρανία

Πάντως η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom, διέψευσε τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στους Ρώσους το Τσερνόμπιλ

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ και η γύρω περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα