Η UEFA αποφάσισε σήμερα να τερματίσει τη συνεργασία της με την Gazprom σε όλες τις διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση τίθεται σε ισχύ άμεσα και καλύπτει όλες τις υφιστάμενες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων του UEFA Champions League, των εθνικών ομάδων της UEFA και του UEFA EURO 2024.

Η UEFA εδώ και μια δεκαετία έχει μια πολύ μεγάλη συνεργασία με τον ρωσικό κολοσσό. Οι δυο πλευρές είχαν deal μέχρι το 2024 ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Η Gazprom ανανέωσε τη χορηγία της στο Champions League τον Μάιο του περασμένου έτους, όταν συμφώνησε επίσης να στηρίξει τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκείνη την εποχή, η UEFA περιέγραψε την Gazprom ως έναν από τους «πιο έμπιστους εταίρους» και «ηγέτη στον τομέα της».

Ο Alexander Dyukov, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Η SportBusiness Sponsorship, η ομάδα δεδομένων και έρευνας, υπολόγισε ότι η συμφωνία 2018-21 της Gazprom άξιζε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν για την UEFA. Το διοικητικό όργανο ποδοσφαίρου και η Gazprom είναι συνεργάτες από το 2012.

Αποκλεισμός και των ρωσικών ομάδων

Επιπλέον, μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι αναστέλλουν μέχρι νεωτέρας τη συμμετοχή όλων των ρωσικών ομάδων, είτε εθνικών αντιπροσωπευτικών ομάδων, είτε συλλόγων και στις δύο οργανώσεις της FIFA και της UEFA.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Μουντιάλ 2030: Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα της χώρας με Ισπανία-Πορτογαλία
Business of Sport |

Μουντιάλ 2030: Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα της χώρας με Ισπανία-Πορτογαλία

Μετά από πέντε αποτυχημένες υποψηφιότητες, το Μαρόκο ξανά υποψήφιο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030, αυτή τη φορά στο πλευρό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας